16 augusti 2022
19:00

IF Zmajevi

Referat: IK Oden - IF Zmajevi

Returmöte mot Zmajevi och vi hade ju revansch att utkräva efter förlusten i juni. Dessutom gällde det att studsa tillbaka efter förlusten senast mot Kolsva. Vinst var ett måste för att hänga på i toppen.
Vi hade också ett på papperet så starkt lag vi kan ställa upp med i dagsläget. Även om Jonathan B lämnade sent återbud så tiog vi in Albin som gjorde comeback efter skadan mot HSK i våras, dock började han på bänklen.
Vi öppnade också matchen mycket starkt med snabbt passningsspel och 4-5 målchanser första 20 minuterna. Dock lyckades vi inte sätta chanserna och tappade mer och mer initiativet.
Zmajevi satte in ett starkt nyförvärv, Alex Videhult som är storebror till William Videhult och precis som sin bror vindsnabb.
Det fick vi känna på när vi tappade bollen högt uppe i slutminuten av första halvlek och han stack på vänsterkanten på en djupledsboll och löpte ifrån backlinjen och satte 0-1 fri med Jocke.
En riktig kalldusch.
1:a halvlek
4' Frisparksinlägg av Jocke S nickas bort av försvaret, Hampus tar returen på halvvolley men får hela foten under bollen så den går högt över
5' Jocke S vinner bollen i bra läge, kliver fram snabbt och skjuter med vänstern från straffområdeslinjen men tyvärr utanför högra stolpen
6' Ny bollvinst när vi pressar Zmajevi högt ger friläge till Azeez som skjuter men tyvärr mitt på målvakten
6' Bra sekvens när Jocke J passar Eddie som hittar Hampus som sätter ett nytt friläge till Azeez men återigen ett tamt avslut rakt på målvakten
11' Jocke S passar Hampus som får på en bra träff men målvakten slänger sig och tippar bollen utanför sitt mål till hörna
17' Läcker yttersida av Jocke S till Jocke J som tar emot och skjuter ett välplacerat skott som målvakten räddar vid stolproten
21' Inlägg av Jocke S som låg bakom det mesta så långt rensas bort men Jocke J klipper till ett bra volleyskott som går precis utanför vänstra stolpen
22' Zmajevi får sin första målchans i matchen när de kontrar på sin högerkant och yttern bryter in och skjuter men Jocke N räddar med en bra fotparad
26' Jocke S skjuter en frispark som touchar muren och går precis utanför stolpen, otur där
34' Zmajevis duktige nr 9 Yasser kommer fram till ett friläge och drar till med vänstern men skottet sitter i burgaveln
38' Felpassning av Ranny i uppspelsfasen ger ett nytt läge för Yasser som får på ett bra skott men Jocke N läser bollbanan och räddar
42' Hörna av Zmajevi där Jocke N missar bollen som tar på en motståndare och går mot mål men Jocke reparerar genom att rädda
44' Rasmus P spelar fram Hampus som skjuter och ny räddning av den duktige målvakten
45' 0-1 Zmajevi genom nr 16 Alexander Videhult
------
Vi pratade i paus om att hitta tillbaka till spelet vi hade första 20 minuterna, dvs färre bolltouch och bättre rörelse utan boll. Det gav resultat nästan omgående efter en fantastisk prestation av Rasmus Pontelius. Han vände bort sin motståndare på egen planhalva, drev bollen snabbt efter vänsterkanten och passade Eddie som skarvade vidare till Jonte Radvogin som kom fri och satte 1-1 med ett välplacerat skott vid främre stolpen.
Det var en smakstart på halvleken och när dessutom Zmajevi på kort tid drog på sig två gula kort kändes det som att vi skulle greja det här.
Men vår oförmåga att sätta chanserna straffade sig på nytt. Tre bra lägen för Hampus och Radvogin borde ha resulterat i minst ett mål men icke.
Istället kunde Zmajevi göra 1-2 på sin första riktiga chans i andra halvlek och dessutom efter att Hadi missade bollen när han skulle rensa bort ett inlägg.
Efter detta så hittade vi inte tillbaka till spelet, det blev många avbrott p g a Zmajevi spelade tufft och de fick också en spelare utvisad med två minuter kvar. Men vi lyckades egentligen inte skapa den där riktigt klara kvitteringschansen och på slutet krånglade vi till det och försökte passa oss igenom det kompakta försvaret istälelt för att lyfta in bollen i straffområdet eller längs kanterna där vi hade snabba yttrar som inte fick bollen.
Så Zmajevi kunde hålla undan och vinna med 1-2 efter en riktig kämpainsats. Våra spelare var också rejält möra och gav verkligen allt men just nu är det något som inte stämmer så vi behöver vända trenden och hitta tillbaka till vinnarspåret som vi hade första halvan av vår säsongen.
Detta var också första förlusten på Brandthovda IP i år efter 7 raka hemmasegrar.
Till matchens lirare utser vi dels Jocke Sjönerg efter en bländande första halvek samt Oscar som trots stukad fot gjorde en heroisk insats som försvarsdirigent.

2:a halvlek
49' 1-1 Oden genom Jonathan Radvogin (assist Eddie)
51' Gult kort på nr 37 i Zmajevi för fällning bakifrån
55' Gult kort på nr 3 i Zmajevi för svordomar
59' Radvogin spelar fram Hampus som har bra läge i straffområdet men skjuter över
61' Farligt inlägg av Zmajevi från vänsterkanten men Jocke går modigt ut och styr bort bollen samtidigt som han kolliderar med deras nr 9 som fick riktigt ont av den manglingen
62' Eddie sätter ett friläge till Radvogin som får på ett bra skott men målvakten gör en fantastisk räddning när alla trodde på mål
64' Hampus spelar till Radvogin som fintar bort flera motståndare och passar i sidled till Eddie som får för mycket fot under bollen och skjuter över från 5 meter!
65' 1-2 Zmajevi nr 20 från nära håll efter att vi missat rensningen på inlägget
67' Eddie kommer fri med målvakten ur lite dålig vinkel, skjuter ett bra skott som målisen styr till hörna
71' Gult kort på Keyse efter att han fällt en motståndare
74' Gult kort på nr 21 i Zmajevi efter vårdslös glidtackling, som tur var hoppade Eddie så det blev bara en touch istället för benbrott
82' Gult kort på nr 13 för att ha sparkat bort bollen efter avblåsning
84' Zmajevi kontrar när vi tappar bollen utanför deras straffområde med mycket folk uppe men skottet går utanför vänstra stolpen, mycket bra läge annars
87' Hörna av Oden som målvakten faktiskt missar och den studsar på både våra och deras spelare innan den rensas undan, med lite flyt hade vi kunnat göra mål
88' Frisparksinlägg av Jocke S som Albin når högst på men nicken går över från nära håll. Dock avvinkat för offside så målet hade inte blivit godkänt ändå
89' Kontring av Zmajevi efter ny bollvinst och instick till frispelare men Jocke N gör en bra räddning
90' Nr 13 i Zmajevi får sitt andra gula kort i matchen efter att avsiktligt ha stoppat bollen och blir därmed utvisad.